Saltilpassing

Saltilpassing

Å bruke rett sal på rett hest kan ofte gi store utslag i hva hesten klarer å prestere, på samme måte som feil sal kan gjøre hesten øm og uvillig. Vi har lang erfaring med å hjelpe ryttere til å finne rett sal til sin hest, og ikke minst sjekke om salen man bruker i dag er optimal.

Det er viktig å huske på at både hesten og salen hele tiden vil være i endring, så det som passet perfekt for et år siden trenger kanskje justeringer i dag. Hesten kan ha forandret hold, den kan ha endret muskelmassen, den kan ha vokst. Alt dette vil kunne påvirke hvordan salen ligger. Videre må salen sjekkes, spesielt om den har ullstopp. Den mister spensten over tid, og kan flytte på seg inne i panelene slik at man får harde og myke partier. Da vil ikke hesten få en jevn bæreflate fra salen.

Vi fører i hovedsak merket Prestige innen saler, av den grunn at disse salene er relativt enkle å justere. Vi kan endre bomvidden til det hesten trenger, og vi kan justere eller bytte ullstoppen. Dermed er dette saler man kan ha glede av i mange år, selv om hesten endrer seg eller man bytter hest.

Hos Skoies får du kjøpt både nye og brukte saler. Alle saler vi selger blir justert og tilpasset din hest uten ekstra kostnader.

Salkonsultasjon

Vi har lang erfaring med saler, og hjelper deg gjerne med å finne riktig sal til din hest. Når man har kjøpt sal er det viktig å huske at den bør følges opp av saltilpasser med jevne mellomrom, ettersom både hest og sal gjerne endrer seg over tid. Salen kan derfor trenge justeringer etter å ha vært i bruk en periode.

Våre saltilpassere reiser jevnlig rundt både på Østlandet, Sørlandet og deler av Vestlandet. Det beste er selvfølgelig at vi får sett deg og hesten din, og prøvd saler vi mener kan passe. Om det ikke er mulig å få til hjelper vi deg så godt vi kan over mail eller telefon. I tilfeller der vi ikke kan komme til deg, er det mulig å bestille en online salkonsultasjon.

Hva gjør vi på en salkonsultasjon?

Ettersom salturene våre som regel er fullbooket, er det viktig at både du og hesten er klar når saltilpasseren kommer. Hesten skal være inne, ferdig stelt og klar for oppsaling.

Det første vi gjør er å måle opp hesten, deretter kjenner vi over ryggen for å se om hesten har noen ømme punkter. Om den har det, er det greit å sjekke om nåværende sal er årsaken til dette.
Dersom man ønsker sjekk av egne saler ser vi først over salene. Vi sjekker blant annet om bommen er hel, om stoppen i panelene er grei og om salen er symmetrisk. Videre legger vi salen på hesten for å se hvordan den passer. Dersom den trenger justeringer i bommen eller stoppen, kan vi gjøre små endringer i verkstedet i salbilen. Men som regel tar vi salen med oss til vårt salmakeri, og sender salen tilbake til deg så fort den er klar.

Ønsker man å kjøpe ny eller brukt sal, har vi med oss et utvalg vi mener kan passe deg og hesten din. Etter å ha forsøkt noen saler på hesten vil du få tilbud om å prøveri i et par av salene. Fint om du da har klar en sjabrak, gjord og stigbøyler med reimer.

Konsultasjonen betales på stedet med Vipps, vårt nummer er 506921.

Timer som avbestilles senere enn 1 virkedag før avtalt tidspunkt faktureres i sin helhet.

Kjøp av sal

Prøver du en sal som både du og hesten din er fornøyd med, beholder du salen. Ønsker du en modell eller variant vi ikke har i bilen eller butikken, må denne bestilles etter dine ønsker fra fabrikken. Kjøpet er da bindende, og leveringstiden er som regel 6-8 uker. Faktura blir sendt på mail når du har fått salen, du kan selv velge om du vil betale alt på en gang eller dele det opp gjennom betalingsløsningen Klarna.

Når du kjøper sal hos Skoies får du 10 prosent på alt tilbehør som bestilles sammen med salen (stigbøyler, stigbøylereimer, gjord, sjabrak, pad, forstykke). Rabatten kan ikke kombineres med andre tilbud eller kampanjer.

Kjøper du ny sal er én online-ettersjekk og eventuelle justeringer inkludert. Denne må bestilles innen tre måneder etter salen er mottatt. For ettersjekk med fysisk oppmøte betaler man kun 500 kroner i kjøring.

Kjøper du brukt sal justeres den til din hest ved kjøp. For videre oppfølging og justering gjelder vanlige priser.

Innbytte av sal

Kjøper du sal av oss, kan vi i noen tilfeller ta den gamle salen din i innbytte. Vi tar imot saler fra Prestige, Equipe og eldre modeller av Butet. Vi tar også imot andre saler som er kjøpt hos oss.

Hva er dette? Check "Remember Me" to access your shopping cart on this computer even if you are not signed in.