Ny

Rundballenett med maskestørrelse 4,5x4,5 cm

Stjerner:
100% of 100

Unngå svinn med rundballenett!

Dersom hestene får forsyne seg selv av en rundball vil de fleste oppleve at mye av fôret går til spille. Hesten drar ut mer fôr enn den spiser, tråkker det ned i bakken og gjør gjerne fra seg på det. Det blir mye svinn, og man risikerer at hesten får i seg sand, jord og parasittlarver sammen med fôret. Med rundballenett drar hesten kun ut det den spiser, og svinnet blir minimalt.

Man kan også justere spisetiden til hesten med størrelsen på maskene på nettet. Dette er spesielt gunstig dersom hesten har lett for å legge på seg, og har fri tilgang på rundballen.

På våre rundballenett kan du velge mellom to størrelser, 3 cm og 4,5 cm. Nettet med 3 cm vil redusere spisehastigheten, og hestene vil mest sannsynlig slankes. Man må passe på at stråene i rundballen ikke er for grove eller stive, da kan hesten få problemer med å få dem ut. Nett med maskestørrelse 4,5 cm vil ikke redusere spisetiden i særlig stor grad, men man reduserer svinnet.

Ettersom nettet vil flyte noe ut etterhvert som hestene spiser av rundballen, er det viktig at rundballen settes i en fôrhekk eller lignende dersom hestene går med sko. Ellers har de lett for å sette skoene fast i nettet.

Våre rundballenett er at svært god kvalitet, og kommer fra en av Europas fremste leverandører av denne typen "slow feeding nets". Nettene er knuteløse.

Dersom hesten ikke er vant til å spise av finmasket høynett, kan man noen ganger oppleve at de tygger hull på nettet i begynnelsen. Da bør man tette hullet så fort man kan med for eksempel strips eller høyballetau, slik at ikke hullet utvider seg. De fleste vil oppleve at dette problemet avtar nokså raskt.

Størrelse:

Hele nettet: 1,4m x 1,4m x 1,6m
Maskestørrelse: 4,5 cm
Trådtykkelse: 5 mm

Nettet er åpent i den ene enden, og kan lukkes igjen rundt rundballen ved at man trekker et tau eller spenntau gjennom maskene og strammer til (se bilde). Tau/spenntau følger ikke med.

Art. nr
053228040100
2499,- 1999,-
Mer informasjon
Mer informasjon
Art. nr053228040100
MerkeEndriagonets
Front varenummerT#45-endriagonet_1454510101
StørrelseS/M
Vurderinger 2
Skriv din egen omtaler
Skriv kort hva du synes omRundballenett med maskestørrelse 4,5x4,5 cm
Vurdering
Andre så også på