Prestige X-D2 Free

Stjerner:
100% of 100

Salen som gir en unik skulderfrihet og unik rytterkomfort!

Dette er en sal som bygger på Prestiges unike og populære dressursal D2. Islandshestmodellen er utviklet i samarbeid med Mette Moe Mannseth, som har uendelig med erfaring når det kommer til islandshest.

Den bakerste delen av setet er bredere enn på tradisjonelle saler, og setet har X-teknologien er det er skjært ut to hull i setet der sittebeina treffer salen. I disse hullene er det lagt inn et støtdempende membran, som både gjør at man sitter mykt og kommer tettere på hesten.

D2 free har en unik utforming av både bom og paneler, som fjerner trykket fra skuldrene av hesten. Panelsystemet har en utskjæring der hvor skulderbladet og trapezmusklen ligger. Salen holdes på plass med et spesielt gjordsystem, som ikke fikserer bomjernet bak skulderbladet. Salen har en bred kanal for å gi hesten maksimal bevegelsesfrihet i ryggraden.

Salen har også X-paneler. Nederst mot hesten er der lagt inn et lag med honeycombfoam, som gir en mykere overflate mot hesten. Over dette laget ligger den tradisjonelle formstabile Prestige syntetull, det gir formstabile paneler som kan endres hos salmaker. Det er også mulig å bestille salen med ekstra høye eller lave paneler om det skulle være nødvendig.

Under rytterens oversjenkel er en del av underkappen erstattet med termosensitivt gummi for å gi en enda tettere kontakt til hesten for rytteren. Knestøttene er anatomisk formet for å gi knærne bevegelsesfrihet.

Den fremste gjordstroppen er elastisk, mens den bakre har det nye close-contact systemet.

D2 free har et super dypt og utrolig mykt sete. Den bakerste det av setet er gjort breddere enn i D1 modellen og gir rytteren mer støtte. Videre er X-systemet i D2 modellen større enn i D1, det vil si at setet føles enda mer fleksibelt og mykt.

Salen er bygd opp som monoflapp, det vil si at den kun har en kappe og knestøtten ligger utenpå kappen. Det gir en enda tettere kontakt med hesten.

Lær: Kalveskinn

Farger: Sort eller mørkebrun

Sete: 16, 17, 18

Bomvidde: S (opp til 32), M (33-34), L (fra 35)

Kappe: Monoflap

Kappebredde: -2, Standard, +2

Kappelengde: XS til XXL (M er standard)

Paneler: X-tech Ull

Vekt: 6,9 kg

Prestiges saler har justerbar bom, det vil si at bomvidden kan endres flere størrelser både frem og tilbake hos salmaker. Det er også mulig å justere ullstoppen.

Det er livstidsgaranti på bommen (gjelder ikke ved fall), og 2 år på øvrige deler på salen.

 

Fra 53900,-
Beskrivelse

Kommentarer fra norske testryttere:

- "Hesten får mer bevegelse og føles mer fri i bevegelserne, man får et større repetoir i alle gangarter."

- "Jeg får som rytter en mer rolig og korrekt dyp sits. Det er lett å komme ned i salen og omkring hesten"

- "Hesten virker mer avslappet og jobber mer gjennom rygg og skulder"

- "Jeg føler at jeg kommer dypere ned i salen og tettere på hesten med X-systemet. Og problemet med ømme setebein er helt vekk."

Dersom du bestiller salen her i nettbutikken må du skrive i kommentarfeltet hvilken farge, størrelse og kappe du ønsker utfra valgene over.

Er du usikker på hva du skal velge, eller ønsker mer informasjon om salen kan du gjerne ta kontakt med oss på sal@skoies.no.

Skoies har også et tilbud om saltilpassing, der vi reiser ut til sentrale deler i Sør-Norge for å hjelpe deg med å finne riktig sal eller tilpasse den du har. Du kan lese mer om dette på våre salsider.

I tillegg har vi et eget salverksted, slik at vi kan hjelpe deg med eventuelle bomendringer eller justering av stoppen på salen.

Leveringstid: Vi prøver å ha de mest solgte størrelsene og fargene av denne salen på lager, om ikke er leveringstiden 2-10 uker.

Mer informasjon
Mer informasjon
Art. nr03767015
MerkePrestige
Front varenummer001-XD2-Iceland
Vurderinger 1
Skriv din egen omtaler
Skriv kort hva du synes omPrestige X-D2 Free
Vurdering