Equine Fusion Boots

Equine Fusion BootsEquine Fusion er et norsk selskap som i 2005 utviklet en ny type hov boot - en fleksibel, lett og slitesterk jogge sko som beskytter hestens hover mot støt, slitasje og unaturlig press.

Bootsen kommer i 5 ulike modeller og er verdens første intelligente joggesko for hest. Intelligent fordi den etterligner den naturlige hovens kontakt med underlaget. Ultimate har samme sålen som Performance, men er ytterkigere forsterket for større slitasjemotstand. Norsk patent og Norsk innovasjon.

Behovet for slitasjebeskyttelse for barfothester varierer fra hest til hest. Fra behovet hos en hest med laminitt, via en som skal bygge og komprimere såletræler for bruk på asfalt, til den friske hoven som skal beskyttes på alle underlag, for å bygge opp hovhorn til konkuranse barfot. Equine Fusion Ultimate bygger ikke såletræler og gir mindre randbelastning i hovbasen enn Ulra. Equine Fusion er en parallell til Fivefingers for mennesker. En slitasjebeskyttelse med minimum av støtte og trykkutjevning, for at foten selv skal utvikle sitt naturlige potensiale.

Equine Fusion (EFJ) er utviklet og testet under ekstreme forhold over flere år i Norge. Den gir demping på harde underlag og utligner ranbelastning på harde flate underlag. Den gir samme beskyttelse mot knusninger som en naturlig tykk og smidig hovsåle og vil derfor kompensere ved nedslitte hovsåler samtidig som den fremmer økning av horndannelse hvor den er slitt for tynn.

Ultimate og All Terrain er den heldekkende bootsen på markedet som er mest fleksibel i ballepartiet. Den er konstruert for at hestens kode fritt kan synke helt ned til underlaget uten å skape gnagproblematikk. Hele konstruksjonen er designet og bygget for hestefotens biomekanikk.

Selve sålens underflate gir naturlig friksjon for hestefoten på alle underlag bortsett fra blank is.

Nå finnes også Stud Kit, som er et brodd sett til EqFu sine boots.

11 produkter

per side
Angi stigende retning

11 produkter

per side
Angi stigende retning